Väsynytäiti's Journal, 08 May 2024

Miten paljon muiden päivittäinen sokerinsaanti on? Itse aloin sitä nyt tarkkailemaan, kun huomasin, että se helposti menee proteiinirahkan/vanukkaan+ hedelmien ym. kanssa yli suositustasojen. Jos netistä nopeasti vilkaisemalla sen pitäisi olla alle 50g päivässä. Nyt pitää alkaa pohtimaan, mikä proteiini sopii välipalaksi ja iltapalaksi, kun tähän asti olen vannottanut noiden profeel ym rahkojen nimeen.

Diet Calendar Entry for 08 May 2024:
1670 kcal Fat: 57.18g | Prot: 112.05g | Carb: 169.20g.   Breakfast: Valio Kevyt Maito, Omenat (Golden Delicious), Valio Profeel Proteiinirahka Vanilja, Myllyn Paras Mysli Hedelmä & Marja, Valio Kahvikerma, Valio Täyteläinen Luonnon Jogurtti. Lunch: Rainbow Suklaa Jäätelö, Kotimaista Kasvissosekeitto PAKASTE, Kotimaista Raejuusto. Dinner: HK Aito Nakki, Oolannin Uunirapeat Ranskalaiset, Apetit Aurinkokasvikset, Parsakaali (Pakaste). Snacks/Other: Babyporkkanat, Kotimaista Raejuusto. more...

18 Supporters    Support   

1 to 20 of 44
Comments 
Normaali maitorahka mehukeitolla! Tai jos on oikein rohkea, niin pelkiltään 😁 
08 May 24 by member: Evelyn•
Mulla on helposti sadan gramman pintaan. Suurin osa tulee hedelmistä ja marjoista, yleensä päivään mahtuu joku pieni herkku. Yksi suklaapatukka, jäätelöannos, tai pari keksiä. Yritän huolehtia, et makeita hedelmiä tulis max. 2-3 annosta päivässä, joista täysmehua max 1 annos. Marjoista ei tartte niin huolehtia. Toinen tapa ajatella on miettiä vain lisättyä sokeria, se sais olla 10g/pvä. Mut sitä tää ei laske valmiiksi, ja sekin kyl usein ylittyy yhdelläkin herkulla. Itse leipomalla tai tekemällä jäätelöt sais potentiaalisesti vähiten sokeria ilman makeutusaineita jos jonkin makean kuitenkin haluaa, eikä sen kanssa kasaa palmuöljyä tai sokeriövereitä. Jotku esim. osin täysjyvämuffinit kaakaolla saa suht vähällä sokerilla. Rasvaa toki on, mut voi käyttää öljyjä. 
08 May 24 by member: AinaKui
Erilaiset tuorejuustokakut ja -kuorrutteet saa myös herkulliseksi kohtuu vähällä sokerilla ainakin. 
08 May 24 by member: AinaKui
Raejuusto (rasvaa ainakin 2%, ettei ole aivan kuivaa) marjoilla ja/tai mehukeitolla. Täyttävä ja hyvä! 
08 May 24 by member: Pinkki Pumpernikkeli
Hedelmien ja tuoremehujen kanssa pitää olla varovainen, jos laihtua aikoo. Pakastealtaissa on isoja, mielestäni edullisia marjapusseja, ne tuovat piristystä ja kuituja, mutteivät suuria sokerimääriä. Mulla menee loraus hunajaa aamupuuroon/rahkaan, tippa teehen, joskus tl sokeria ruokaan. Ei varmaan tule paljoa? En syö eineksiä, leipää enkä tällä,hetkellä mitään makeita. 
08 May 24 by member: Kakskyt veks
mulla mennyt sokeria 62 g per päivä syönyt lakuja liikaa karkki 50 g saa syödä sokeria en edes tuoremehuja juo koskaan enkä syö jugurttia niissä yllättävän paljon sokeria  
08 May 24 by member: omenapuu0
Enpä oo muuten juurikaan pohtinut. Pitäis varmaa alkaa vähä katto et paljon sitä tulee. Se saattais myös selittää niitä iltahimotuksia. Sokerihan on todella addiktoivaa. Pitäisköhän vetää joku sokerilakko, että sais homman nollattua… 🤔 
08 May 24 by member: Ellallaalaa
Tarkkailen. Hedelmien sokerista en ole ottanut ressiä, muuten pudottanut kaikki ylimääräiset alas.  
08 May 24 by member: tussipar
itse olen alkanut käyttämään välillä maustamatonta rahkaa ja laittanut siihen esim pakastemansikoita 
08 May 24 by member: Hanne.Rydell
Kyllä tarkkailen, en syö mitään valmisrahkoja tai maustettuja jugurtteja. Myslin teen myös itse, sen makeutan kyllä ennen uuniin laittoa siirapilla tai hunajalla, mutta määrää helppoa säännöstellä. Jäätelöä syön kyllä nykyisin lähes päivittäin, 60-100g. Muuten valkoista sokeria ei juurikaan tule.  
08 May 24 by member: Sera62kg
Yritän tarkkailla mut hedelmät eivät kuulu siihen tarkkailuun. 
08 May 24 by member: onkopakkojoseitaho
50-60gr päivässä. En ole nyt syönyt 7.5kk aikana karkkia, leivonnaisia, jäätelöä, suklaata yms. Sokerit tulee pääosin tomaateista (joita syön päivittäin paljon) ja Profeel proteiinivanukkaista joita syön joka ilta iltapalaksi 🤣 
08 May 24 by member: Wilitheman
Tutkimusten perusteella dieetillä olennaista on miinuskalorit ja proteiinin riittävä saanti. Rasvan ja hiilarin suhteilla on vähemmän merkitystä. Sokerilla samoin vähemmän merkitystä, jos saa riittävästi kuituja kuitenkin. Itse en seuraa sokerin osuutta hiilareista. Lähinnä vain pidän huolta, että kuituja ja proteiinia tulee riittävästi. Rasvojen ja hiilarien suhteellisella osuudella ei myöskään näytä olevan suurta merkitystä. 
08 May 24 by member: mkalliosuomi
Yli menee mullakin sokerit tosta 50 grammasta, vaihdellut 70-110 välillä tässä muutaman päivän sisään mitä tätä sovellusta käyttänyt. Ennen join mehuja ja silloin varmasti mennyt nykyistäkin enemmän. En siis osta juuri maustettuja mitään enää nykyään, esim maustetut jogurtit maistuu todella kauhealta nykyään...näin äkkisältään kuulostaa tosi vaikeelta pysyä alle 50 grammassa.  
08 May 24 by member: Ville_Mansesta
Kyllhän se 50g on melko mahdoton. Maustamattomassa rahkassa, maidossa, hedelmissä jne. Lähes kaikissa on sokeria. Jos söisi sitten pääosin rasvaa ja proteiinia, niin eipä sekään ole hyväksi. Niissäkin on omat haittansa. Liikaa vettä tai liikaa happea ja henkk lähtee niilläkin. Tietenkin on niitä, joilla on juuri se oikea viisasten kivi, jolla laihtuu ja elää ikuisesti ja tietävät myös ne tuotteet, jotka tappavat. Ja netistä löytyy kyllä tuhansia tukijoita juuri sinun suunnitelmillesi. Menen sen tasapuolisen ruokavalion mukaan ja pyein välttelemään lähinnä lisättyä sokeria, en niinkään luontaisesti sisältyvää, kuten hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa sekä maitotuotteissa. 
08 May 24 by member: arto.helenius
Samoilla linjoilla, että vältän lisättyä sokeria, mutten luonnollista. En myöskään hifistele hirveämmin, lähinnä keskityn vain syömään tarpeeksi, riittävän usein (mieluummin monesti vähän kuin kerralla paljoa) ja mahdollisimman tasapainoisesti. Töiden ja kaiken muun kiireen keskellä jos pitäisi vielä hifistellä erikoisruokien kanssa, ei riittäisi rahkeet sellaiseen. Kysymys. Kun täällä moni on jättänyt karkit pois, niin onko teillä käynyt niin, ettei enää tee mielikään karkkia? Entä muut herkut? 
08 May 24 by member: Ville_Mansesta
Hmm, tälle viikolle eli 3pv ajalta näyttää 65g/pv, tänään söin 100g karkkia ja suklaapatukankin. En oo ottanut ressiä sokerimääristä, keskittynyt lähinnä kalorimääriin ja että proteiinia on tarpeeksi. Mulla ei lähde karkin/herkkujen himo millään kokonaan, jos jätän kokonaan pois niin häviää kyllä kunnes saa sen yhden suklaapatukan josta seuraa niin järjetön himo että menee ahmimiseksi. Olen yrittänyt opetella kohtuukäyttöä ja siinä nyt 1,5v ajan melko hyvin onnistunutkin 😄 
08 May 24 by member: Kahvatonkuula
Ja heti on laskelma pielessä, kun mulla on käytössä 1x "ilmainen" hedelmä päivässä jota en merkkaa ylös. Lähinnä siksi että tulee varmasti syötyä niitäkin, helposti korvaan jollain patukalla tai vanukkaalla jota ei tarvitse kuoria, mutta "ilmainen" hedelmä tulee syötyä 😅 toki lisää sitä sokerimäärä, mitä en ole seurannut mutta nyt mielenkiinnosta kurkkasin.  
08 May 24 by member: Kahvatonkuula
Juu, nimenomaan lisättyä valkoista sokeria välttelen. Mullakin päivittäiset sokerimäärät reilusti yli 100g varmaan 150g keskiarvo joska aamulla menee n..200g marjoja, jälkkäriksi ja välipalaksi hedelmiä ja usein syön vielä taateleita salaatissa tai välipalana.  
08 May 24 by member: Sera62kg
Juu, nimenomaan lisättyä valkoista sokeria välttelen. Mullakin päivittäiset sokerimäärät reilusti yli 100g varmaan 150g keskiarvo joska aamulla menee n..200g marjoja, jälkkäriksi ja välipalaksi hedelmiä ja usein syön vielä taateleita salaatissa tai välipalana.  
08 May 24 by member: Sera62kg

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Väsynytäiti's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.