ChivaEriksen's Journal, 16 October 2022

Goedemiddag allen,

Wellicht hebben jullie tips.
De eerste twee/drie weken ging het prima en ben ik 3-3,5kg afgevallen, maar nu blijf ik eigenlijk al weken op hetzelfde gewicht steken terwijl ik toch netjes op de calorieën let. Altijd 1100-1400max en toch val ik niks af.

Daarnaast probeer ik wat op de koolhydraten te letten, maar “durf” ook niet te laag te gaan omdat ik bang ben dat die keto-staat mij persoonlijk nu door omstandigheden teveel is.
Ik heb oa long-covid, waardoor ik beperkt ben in het sporten. Al een dik jaar fysio om vooral het middenrif en de spieren weer los te maken, maar ga binnenkort ook een traject starten om met stapjes te gaan sporten. Nu probeerde ik namelijk de 10.000 stappen te halen. Iets wat dan 1,5 week goed gaat en erna enorme verzuring van de spieren waardoor ik weer een week niks kan.

Wat ik nu veelal aanhoud:
Ochtend:
-vanille joghurt met zelfgemaakte granola met veel noten, havervlokken, kokos, kaneel en honing
-gekookt eitje

Lunch:
-eiwitshake van dieet pro met collageen
-gekookt ei

Tussendoor:
-halve komkommer
-bakje aardbeien en rode bessen/druiven

Avond:
-250-300 gram groente
-200-250 gram vlees (meestal kipfilet, beenham, varkenshaas)

Drink zeker 2 liter water
Snack in de avond: 2 kleine reepjes kinder chocolade.

Help! 😔😃

Diet Calendar Entry for 16 October 2022:
234 kcal Fat: 18.38g | Prot: 8.11g | Carb: 10.08g.   Breakfast: Griekse Yoghurt. more...

15 Supporters    Support   

Comments 
Het klinkt tegenstrijdig maar van te weinig eten ga je niet afvallen. Het kan zijn dat je te weinig eet. Heb je je bmr al berekend? Dat is wat je minimaal per dag moet eten zodat je lichaam voldoende binnenkrijgt. Op happyhealthy.nl is het makkelijk te berekenen.  
16 Oct 22 by member: sandyhond
Heb je je AMR en BMR berekend? Op happyhealthy kun je dat heel makkelijk doen. Wat verbrand jouw lichaam als je absoluut niets doet? En wat verbrand je als je die 10000 stappen wel maakt? 
16 Oct 22 by member: SabineS85
Eh... nee. Nog nooit van de termen gehoord zelfs haha😅 
16 Oct 22 by member: ChivaEriksen
In de vanille yoghurt zitten waarschijnlijk wel meer koolhydraten dan je zou verwachten (yoghurt met smaakje bevat bijna altijd toegevoegde suiker) maar voor af en toe kan het geen kwaad. De rest van het eten is wel gezond, dus dat ziet er goed uit, alleen waarschijnlijk wat te weinig voor je lichaam.  
16 Oct 22 by member: sandyhond
Misschien wat minder stappen maken waardoor je er geen last van hebt , en het langzaam opbouwen?  
16 Oct 22 by member: annemiek rembil
Ik sluit me aan bij Sabine en Sandy. Met zuivel voor ontbijt is in principe niks mis, mits je kiest voor varianten bij voorkeur zonder toegevoegde suiker. Neem ook de inname van suikers in algemeen eens onder de loep, dus ook alternatieven zoals honing. 
16 Oct 22 by member: Tijmpje
Chiva, als je BMR berekenen in Google intypt zie je de link naar happyhealthy als 2e resultaat. De waarde voor jouw basaalmetabolisme (BMR) is ..? Als je vervolgens doorscrollt en jouw beweging invult komt daar jouw energieverbruik (AMR) uit. Welke waarde krijg je daar?  
16 Oct 22 by member: SabineS85
Bmr kom ik op 1395 uit en amr 1674 bij geen beweging en 1919 bij lichte beweging. Kan dat kloppen? 
16 Oct 22 by member: ChivaEriksen
@Annemiek; ja daarom ga ik binnenkort een traject starten met een persoonlijke fysio. Door de long covid is het gewoon echt heel moeilijk om te bepalen wat teveel is. Dat voel je nooit; enkel de dagen(en weken) erna. Wat de ene dag perfect gaat, is de volgende teveel en werpt je ver terug. Hopelijk kan de fysio daar bij helpen want het voelt gewoon heerlijk als je die 10.000 haalt en echt het gevoel hebt dat je weer een beetje mens bent. 
16 Oct 22 by member: ChivaEriksen
Dan zou je inderdaad wel wat af moeten vallen als je je aan de 1100-1400 houdt. Weeg je je eten af? Als het goed is zit er in het ‘longcovidpakket’ ook dietistenzorg. Misschien een idee om daar gebruik van te maken.  
16 Oct 22 by member: SabineS85
Afvallen is minder erin stoppen dan je verbruikt daarbij maakt het niet uit hoe je dit doet. Minder koolhydraten werkt voor sommige van ons heel goed terwijl andere liever minder vet eten. Soms moet je lijf ook even schakelen naar minder voeding en stribbelt het tegen. Je inname lijkt oke te zijn voor jou dus volhouden. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik niet weet welke invloed long covid hierop heeft, succes. 
16 Oct 22 by member: Gerrika G
Ja ik weeg alles af. Ook met maatschepjes enz. Maar denk dat ik sowieso eens Griekse joghurt ga proberen. De vanille joghurt bevat inderdaad in verhouding veel koolhydraten. Daar valt veel winst te behalen. Skyr vind ik helaas echt niet lekker😅 Andere lekkere, Khv ontbijttips zijn zeer welkom😃 (Liefst niet teveel werk om in de ochtend te maken)  
16 Oct 22 by member: ChivaEriksen
Tip van mij ik ontbijt al jaren met een bifi en bakje 10% Griekse yoghurt. En ik eet vaak gekookte of gebakken eitjes voor de lunch maar die maak ik in de avond al.  
16 Oct 22 by member: Gerrika G
Zijn er trouwens ook mensen die glucomannan gebruiken?  
16 Oct 22 by member: ChivaEriksen
Je bedoelt opgelost in water oid om de maag te vullen of in de vorm van rijst, pasta, noodles etc?  
16 Oct 22 by member: SabineS85
Nee het supplement in pilvorm 
16 Oct 22 by member: ChivaEriksen
Maar ik begrijp dat je BMR 1395 is, en je inname 1100-1400. Klopt dat? Dan zit je wél te laag. Als je AMR idd 1900 is, moet je daar onder gaan zitten, maar boven je BMR blijven. In jouw geval is het verschil niet zo groot, dus is 500kcal eronder écht te veel. Ik zou in het midden gaan zitten, dus maximaal 250 onder AMR. Want je bent duidelijk herstellend en je lichaam heeft de energie-inname héél hard nodig op dit moment. Dus: stel je herstel voorop. Elk klein beetje wat er eventueel af gaat, is op dit moment alleen maar mee genomen maar heeft géén prioriteit. 
17 Oct 22 by member: Tijmpje
Ah dan heb ik nog ruimte voor chocola en wat noten. Jeej😃🙌🏼 Maar ik moet dus zeker op die 1400 zitten elke dag? Dan ga ik hier eens verder rondkijken voor vullende ontbijt- en lunchgerechten ipv al die joghurt. Dankjewel allemaal! 
17 Oct 22 by member: ChivaEriksen
In het midden kom je uit op 1650 kcal. 
18 Oct 22 by member: Tijmpje
Ik denk dat er best wat bruikbare tips zijn. Ik hoop dat het je allemaal lukt, sterkte! 🥰 
23 Oct 22 by member: Dappere-Dodo

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



ChivaEriksen's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.