Eve_Venn's Journal, 22 April 2015

Week 2 van mijn persoonlijke <1000 Kcal per dag 'dieet'.
Wat een fijne houvast is dit fatsecret. Ik merk wel dat ik minder energie heb en me soms wat flauwtjes voel. Ik moet iets meer eten of meer variatie. In het weekend mag ik weer wat 'genieten' ...maar met mate..

Diet Calendar Entry for 22 April 2015:
842 kcal Fat: 16.78g | Prot: 70.78g | Carb: 99.26g.   Breakfast: Optimel Puur Rode Vruchten Drink, Koffie. Lunch: Jonagold, Koffie, AH Kipfilet Naturel, Rookvlees, AH Yoghurtdrink Roodfruit, Geroosterd Volkoren Brood. Dinner: Coca-Cola Coca-Cola Zero, Teriyaki Sauce , Conimex Wok Noedels, AH Japanse Wokgroente , Chicken Breast Meat (Broilers or Fryers, Fried, Cooked) . Snacks/Other: Optimel Puur Rode Vruchten Drink, Kiwi, Pickwick Groene Thee. more...

2 Supporters    Support   

Comments 
Volgens mij eet je echt te weinig.. Laat eens berekenen hoeveel kcal je per dag nodig hebt, het lijkt mij dat je te weinig binnen krijgt om je vitale lichaamsfuncties voldoende te laten berekenen. (lees: hersenactiviteit etc.) Op deze manier ga je ook al je spiermassa verbranden. 1 kilo spiermassa verbrandt al 70kcal per dag. Dit is ook de reden dat "crash" dieet zoals jij momenteel doet niet werkt op lange termijn en je de jojo effecten krijgt. Eet in ieder geval niet onder je BMR! dit is echt het minimale wat je per dag moet eten. Eiwitten en vezels verzadigen het beste, zorg dat je hoog zit hierin (+/- 1,5x lichaamsgewicht aan grammen per dag). Ook vetten niet compleet verbannen uit je eetgewoonten. Denk eraan dat je wilt afvallen voor je gezondheid, een crash dieet is niet gezond. Zorg dat je controle hebt over het resultaat en alleen afvalt/ aankomt wat jij wilt dat je afvalt/aankomt. voor je informatie: een tekort van 3,500 kcal zorgt voor een 0.5 kilo gewichtsverlies. Ik raad aan niet meer dan een kilo per week af te laten vallen. Je lichaam moet de tijd hebben te wennen aan de nieuwe vorm, lichaam heeft een homeostase (google maar) wat ervoor zorgt dat je weer terug naar je oude gewicht gaat als je te snel te veel afvalt. consistentie is de sleutel voor succes. Hou het einddoel in gedachten en ben geduldig. 
22 Apr 15 by member: Dimtin
1000 calorieën is wel erg weinig. niet zo gek dat je je flauw voelt, ik zou even googlen op caloriebehoefte en daar ongeveer 500-700 onder gaan zitten, dan val je ongeveer 0.5 kg per week af, dit is een mooi streven denk ik, als je te snel afvalt kom je ook sneller aan zodra je weer "normaal" gaat eten, succes! 
22 Apr 15 by member: Pascalbram
Bedankt voor de tips !  
23 Apr 15 by member: Eve_Venn
1000 calorieen is echt vaak te weinig voor je lichaam... het is ongezond betreffende vitamine tekorten en het zorgt voor het gevaarlijke jojo effect :( Ik hoop dat je dit advies van me aan wilt nemen... en naar onderstaande link wilt gaan om je calorieenbehoefte te bepalen en desnoods 500 calorieen hoogstens minder in te nemen dan je behoefte zegt... dan zal je zo,n half pondje per week afvallen... is beter voor je velletje en je gezondheid ;) Het is mij gelukt om op deze manier in een jaar zo,n 9 kilo af te vallen... met zo,n 1600/1800 calorieen per dag... en ik weet zeker dat jij dat ook kunt... ;) Succes!! Lieve groet Jackie (afstuderend Gewichtscoach in mei) http://www.caloriecalculator.nl/afvallen-caloriebehoefte/  
23 Apr 15 by member: Jackie Bee
Ik heb net berekend dat mijn BMR 1519kcal is, dus met 500 minder zou ik moeten afvallen. Ik ga in de avonduren wel iets meer eten. Overdag eet ik eigenlijk best gezond. Yoghurt met fruit als ontbijt, 2 crackers met rookvlees en een soepje als lunch. Als snacks fruit of een zuivel product zoals kiri of een glas optimel puur.Dit lijken me normale hoeveelheden die anderen ook eten.. Bedankt voor je advies Jackie maar 9 kilo in een jaar is echt te weinig voor mij.. dan duurt het te lang en wordt ik een beetje moedeloos.. ;) Eigenlijk zou ik het liefste een kilo per week willen afvallen. Ik zie wat ik doe niet echt als een dieet maar meer als een nieuwe manier van eten en ben van plan om dit gewoon zo verder te doen en niet weer 'normaal' gaan eten. Ik wil dat dit mijn normaal wordt. 1000kcal is dan extreem maar wil het rustig opbouwen naar 1500 zodra ik wat begin af te vallen.. 
23 Apr 15 by member: Eve_Venn
Wat jij doet is zeker wel een dieet, maar je bent natuurlijk je eigen baas en moet zelf kunnen bepalen wat je wilt ;) Maar pas aub goed op jezelf en succes! Groetjes 
23 Apr 15 by member: Jackie Bee
ik bedoelde niet 500 onder je BMR, maar van je totale energiebehoefte. Als je onder je BMR zit heb je niet voldoende energie voor je vitale lichaamsfuncties, zoals ademenen en je hart laten kloppen... lijken mij toch wel belangrijke dingen. vergeet ook niet dat je overgewicht er ook niet met 1 kilo per week aan is gekomen dus dat het niet zo raar is dat je er wat langer over doet om het kwijt te raken! 
23 Apr 15 by member: Pascalbram
Hoi, ik ben in ongeveer 9 maanden 14 kilo kwijt geraakt. Door vakanties weer wat erbij, maar ook weer eraf. Met 1000kc. Dat is weinig, maar wel te doen. Kijk maar bij mijn logboek. Het is wel zo, dat ik nu wat meer eet af en toe, en ik zit op 71 en nog wat . Maar, het is ook wel zo dat ik op enig moment niet afviel, en als ik iets meer nam, ik direct aankwam. Als ik het weer moest doen, zou ik iets meer kc nemen. Dan gaat t iets langzamer, maar kun je iets af en toe nemen en ruilen voor wat anders. Met 1000 kc kun je weinig ruilen, omdat er geen ruimte voor is. Hoop dat je het van me aanneemt, maar, ik was ook zo eigenwijs, en deed het toch omdat ik alleen maar aan afvallen dacht. Tja, het resultaat is er wel, dat wel. Succes hoor !! 
23 Apr 15 by member: annemiek rembil
Eens met Pascal Bram. Met een BMR van 1519 zou ik rond de 1600-1700 kcal eten, rekening houdend met je wensen. Probeer dit een maandje, kijk wat het resultaat is en stuur bij. Val je te veel af, eet je meer en vica versa. BMR is wat je lichaam nodig heeft om vitale lichaamsfuncties te laten werken. Dat betekend dus dat alle energie die je verbruikt met lopen, sporten etc. hier nog niet in meegenomen wordt. Geloof me, als jij 1600kcal eet, 4x in de week gaat sporten dan ga jij zeker een halve kilo per week afvallen (=26 kilo per jaar). Meer moet je niet willen om homeostase te voorkomen en belangrijker: een groter tekort is niet vol te houden. Het gaat erom dat je een manier vindt die voor jou is vol te houden, het beste dieet is degene die je vol kan houden 
24 Apr 15 by member: Dimtin
Havermoutpap eten. Krijg ik energie van en is ook nog gezond.  
24 Apr 15 by member: Vonnepon
Bedankt voor alle tips en suggesties. Ik waardeer het echt ! Ik geef toe, ik ben een beetje eigenwijs en ben van grote stappen, snel thuis haha..  
24 Apr 15 by member: Eve_Venn
Logisch Eve, maar onthou dat je een structurele verandering wil waarvoor een structurele aanpak nodig is. Hou het einddoel in gedachte en probeer niet op te korte termijn te kijken. Je komt er wel! 
24 Apr 15 by member: Dimtin
Bedankt !!! :) 
24 Apr 15 by member: Eve_Venn

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Eve_Venn's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.