Dr. Abdullah B's Journal, 25 June 2022

Elma Sirkeli tuzlu maden suyu kadar mucizevi bir şey yok bu kadar tok tutabilir bir şey..

Diet Calendar Entry for 25 June 2022:
1239 kcal Fat: 63.44g | Prot: 44.86g | Carb: 131.76g.   Breakfast: Salça, Sızma Zeytinyağı, Domatesler, Yeşil Biber, İçim Süzme Beyaz Peynir, Patates (İçi, Tuzsuz, Haşlanmış), Haşlanmış Yumurta. Dinner: Hurma, Yeşil Mercimek Yemeği, Kelly's Fitness Club Yulaf . more...

21 Supporters    Support   

Comments 
Gerçekten mi 🫣 ara öğünde tüketsem tok tutar mı 
25 Jun 22 by member: oyleisteee
@oyleisteee Evet zaten sirkenin insülin salınımını dengeleyici özelliği var. Açlık krizi yaşamanızı da engeller. O yüzden dediğim gibi uygularsanız kesinlikle faydasını göreceksiniz fakat ilk başta tadı biraz değişik gelebilir 😅 
26 Jun 22 by member: Dr. Abdullah B
Kaynak var mı  
26 Jun 22 by member: Svallbard
@Svallbard Kaynak benim (tıp okuyorum) fakat ikna olabilmeniz için size bir PubMed makalesi vereceğim.. “Beneficial Effects of Apple Vinegar on Hyperglycemia and Hyperlipidemia in Hypercaloric-Fed Rats” 
26 Jun 22 by member: Dr. Abdullah B
Fareler üstünde denenmiş ve sadece elma sirkesinden bahsediyor tuzlu maden sulu bişey yok midemizi boşuna delmeyelim  
26 Jun 22 by member: Svallbard
@Svallbard Buyrunuz :) “Effect of Apple Cider Vinegar on Glycemic Control, Hyperlipidemia and Control on Body Weight in Type 2 Diabetes Patients” [https://www.researchgate.net/publication/333673829_Effect_of_Apple_Cider_Vinegar_on_Glycemic_Control_Hyperlipidemia_and_Control_on_Body_Weight_in_Type_2_Diabetes_Patients] P.s. = Tuz’un sebebi vücut gelişmeyle uğraştığım için pump ve kontraksiyonu arttırmak. Kullanmayabilirsiniz ayrıca maden suyu sandığınızın aksine mide asidini tamponlayan HCo3 bulunur ph değerine bakarsanız çok asidik olmadığını görürsünüz ancak mide probleminiz varsa sirke kullanmazsınız tansiyonunuz varsa da tuz kullanmazsanız ben sizi niye ikna etmeye çalışıyorsam :D ben de işe yarıyor işte kafanıza yatmadıysa yapmayın  
26 Jun 22 by member: Dr. Abdullah B
Mide delmeye 1-1 aynen devam. Sirke ile yapılmıs en meta çalışmada 3 grup var 1. Sürkesiz 2. 1 kaşık sirke 3. Grupta 2 kaşık sirke 1 ay süre sonra 1.5-2kg sirke içenler vermiş. 2 ay sonra hepsi kiloları geri almış. Mucizevi gıda diye birşey yok. Yazılan çizilen içilen efsane gıdaların hepsi ödem attırıyor. İlk hafta iyiler sonrasında etkileri yok. Yeme isteğini 20-30 dk max 1 saat öteleyebilenler var eğer oburluk var iSe. Yapıcaksınız if bilimsel kanıtlı beslenme . 14 saatten sonra otofaji aktifleşicek hem düZenli besleniceksiniz hemde hücreleriniz yenilenicek. 
26 Jun 22 by member: Dr_Fatih
Denediniz if size uygun bir beslenme değilse çok sıkı kalori takibi + içinde spor olan sağlıklı bir hayat sürmezseniz işler çok zor . 
26 Jun 22 by member: Dr_Fatih
Tıp dilini bilemicem de halk dilinde bu çörçil zaten, içine de bi bir limon sıkarım, yorgunsam bana birden enerji veriyor, yorgunluk falan kalmıyor. Yeme isteğimi de öteliyor öyle bi amacım varsa o günlük. Tabii bu benim kendi deneyimim bilimsel çalışma falan okumadım yani😬 Bu arada FS de daha çok doktor tartışması olsa güzel olurdu doğrusu. 
26 Jun 22 by member: ozlemaries
@Dr_Fatih Farkettiyseniz hocam kilo verdirir diye bir şey demedim benim bahsettiğim insülin salınımını dengelemesiyle ve açlık-tokluk sirkülasyonunu dengelemesiyle ilgili. Makaledeki denekleri ve yapılmış geniş meta-analizleri incelerseniz dediğimin aksine bir şey söylenmemiş. Mucizevi bir şey kilo vermek için yok zaten ama zaten benim ağzımdan kilo verdiriyor diye bir şey de çıkmadı :) mideyi delme konusunda da sizde tahmin edersiniz ki mide öyle kolay kolay delinecek bir şey değil ben şahsi sürecimde hedef kiloma ulaşıncaya kadar(1-1,5ay) bu yöntemi uygulayacağım kimseye tavsiye ettiğim bir durum da yok sadece günlüğüme işlenmiş bir aktivasyon. Yorumunuz için teşekkürler, saygılar. 
26 Jun 22 by member: Dr. Abdullah B
@özlemaries Evet takdir edersiniz ki mineral takviyesi(sinir sistemi için Na-K) +insülin salınımını dengelemeniz gün içinde sizi enerjik ve zinde tutuyor, bunlar benim tecrübelerim. Sakın ha tavsiye olarak algılamasın kimse👀 
26 Jun 22 by member: Dr. Abdullah B
Hocam ppi kullanması gerekmediği halde ciddi asitli veya asit salınımına neden olan yada mayalı gıdalar aldığında dispepsi yaşayan milyonlarca insan var ülkede. O yüzden ben o kadar iyimser bakamıyorum bu tarz içeceklerin düzenli alınmasına. Taktir sizin içebilirsiniz tabikide umarım yararını görürsünüz.  
26 Jun 22 by member: Dr_Fatih

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Dr. Abdullah B's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.