suatmutlu83's Journal, 14 May 2022

merhabalar. düzenli spor ve if yapanlar spor sonrası beslenme işini nasıl yapıyoruz? ben 12 ile 20 arası beslenme serbest saatlerde oluyorum ve antrenman 22de bitiyor. spor sonrası beslenmemek sorun olur mu?

Diet Calendar Entry for 14 May 2022:
1061 kcal Fat: 54.76g | Prot: 39.18g | Carb: 108.95g.   Breakfast: Dondurma, McDonald's Türk Kahvaltı Tabağı. more...

6 Supporters    Support   

Comments 
eğer ağır spor yapiyorsan bir şeyler yemelisin ama pilates ya da yürüyüş gibi hafif sporlarda çok da sorun olacağını düşünmüyorum  
15 May 22 by member: ilayda.q
Pazartesi, Çarşamba ve cuma akşamları 1.5 saat kick boks antrenmanı yapıyorum. Onun dışında şantiyede de günlük 10bin ve üzeri adım atıyorum. Bu if ile birlikte spor sonrası beslenmesi konusunu çözemedim bir türlü. 
15 May 22 by member: suatmutlu83
Bence antrenmandan sonra bir seyler yemelisin if'in başka türleri de var araştır biraz kendine uygun olanını bulursun muhakkak 
15 May 22 by member: ilayda.q
ilaydaz 6/18, 8/16, 4/20 ve 5:2 gibi türlerini biliyorum. Onun dışında bildiğim başka bir türü yok. Bildiğiniz bir kaynak var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. 
15 May 22 by member: suatmutlu83
Kanka kickboks yapıp günlük +10k adım atıyosan if i bırakıp 3 öğüne dön. If yaptığım zaman çok sağlam yağ oranı düşürdüm aşırı sağlam kilo verdim ama sonrasında tekrar spora başladığımda gücümün eskisi gibi olmadığını farkettim ve ilk bi hafta if le sporu beraber götürmeye çalıştım 9 gibi kahvaltı yapardım akşam 7 gibi yemek yer 9 gibi spora giderdim birinci hafta son idmanda elim kolum tutmadı perde indi sporda hocası şekerli kahve verdi öyle topladım. PreWorkout protein tozu vs kullanmadığım içindi belki ama ben bu sonucu gördüm. Altın kural olan hayvan gibi yicen hayvan gibi bascandaki "yicen" yerinde gerekli proteinle yağı alıp karbonhidratı düşürerek kalori açığı bırakırsan kardiyonu sağlam yaparsan uzun vadede bu kardeşine teşekkür edersin. If kötü bişey değil bu arada yanlış anlama ben zaten çok verim aldım spor yapmadığım zaman ama bundan sonra sadece ramazanda oruç tutarken yaparım prof sporcu değilim sonuçta takviye almadan beni çok zorladığını hissettiğim için böyle düşünüyorum. Anlatması da Biraz uzun ama uzun vadede güzel sonuç için ben bunu yaptım şuan da çok şükür her şey yolunda bende. 
15 May 22 by member: avc97
avc97 yani spor yapan birine önermiyor musun ifi  
15 May 22 by member: _melo
_melo eğer yapacak olan sonuç olarak benim gibi olacaksa önermiyorum kesinlikle çünkü gücüm yoktu ve bayılıp kalıcaktım butterfly yaparken. ama ifle sporun saatleri uydurulup yapılırsa ve enerji için spordan önce gerekli karbonhidrat yağ spor sonrası gerekli protein alınırsa daha fazla yağ yakımıyla daha çabuk kilo verilir ve bunlar daha kısa sürede olur. Ama ben preworkout veya herhangi bir takviye olmadan tekrar if le sporu beraber götüreceğimi düşününce bile psikolojik olarak daralıyorum 
15 May 22 by member: avc97
avc97 ben ant öncesi lcarnitin ve protein tozu ve bitince protein tozu alıyorum bunları alamıyor musun ifte?? Ve bunlara rağmen halsizlik yaparmı  
15 May 22 by member: _melo
_melo tabi kullanabilirsin günlük ihtiyacına göre ama protein tozunu antremandan hemen önce almak yerine 1 saat öncesi gibi antremandan hemen sonrası için içebilirsin. Lcarnitin zaten yağ yakmak için onu antremandan 15-20 dk önce içsen olur. Tabi ben prof değilim bunu profesyonel birine danışmanı öneririm pt ler falan var zaten lcarnitin kullandım yeterli suyu içmedim, karaciğeri safrayı yordum safra kesemin sağlığını kaybettim ameliyatla alındı. Ben bu yüzden kullanamıyorum şuan takviyeleri ama Sporda Enerji için asıl preworkout içilir ve ben preworkuttan daha kral bişey görmedim. takviyeler iyidir ama dozu zamanı ve hangisinin birbiriyle kullanılmasını bildiğin sürece. Bilinçsiz kullanımı diğer her şeyde olduğu gibi karaciğer kalp safrada sıkıntı çıkartabilir. 
15 May 22 by member: avc97
avc97 preworkout kilo aldırır mi  
15 May 22 by member: _melo
_melo aldırmaz. Bu arada herhangi bir kalp rahatsızlığın , çarpıntın vs varsa alınması sakıncalı. Mesela İfte uzun süre aç kalıp sonra preworkoutu alırsan çarpıntın olabilir.Gün içinde beslenmene dikkat etmez sadece preworkout alayım dersen de risklidir. Bu işi takviye kullanmadan düzenli beslenmeyle yapabilirsin zaten beslenme olmazsa aldığın takviyeler boşa gider hatta sağlığına zarar verir bir süre sonra karıncalanmalar kızarıklıklar başlar. Standart atletik vücuda ulaşmak için ilk önce beslenme ve düzene bakabilirsin takviyeler bir sonraki adımda olsun adı üstünde takviye bunlar kana hızlı karışıp ihtiyacını verir ama doğal besinden aldığın çoğu vitamin mineraller mikrolar yoktur bir süre sonra eksik olan vitamin mineraller içinde takviyeye başlarsın maddi olarak yükün üstüne yemek yemesemde bunlardan alıyorum herşeyi düşüncesine girersin. Bilinçli ve dşkkatli olmak lazım bu konularda. 
15 May 22 by member: avc97

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



suatmutlu83's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.