Vredehuis's Journal, 08 May 2019

Volgende week vrijdag is mijn volgende hardloopwedstrijd 5,0k in het gloedmooie Goudse Hout, gelegen precies boven onze woonwijk Goverwelle. Mijn pr staat op 24:37 (14 mei 2014). De laatste keer liep ik het in 26:27 (30 april 2019). Op basis van mijn trainingsresultaten schat Polar de wedstrijd in op 23:20. Dat zou wat zijn! Loop ik het binnen 25 minuten - wat erop gaat lijken - dan kan ik weer een doel afvinken van mijn jaarplan! Doelen stellen stimuleert. Wat zijn voor de komende weken jouw dromen/doelen? En hoe is jouw plan ernaartoe? [Mijn voorbereidingsplan: dagelijks 10m kern-, kracht-, stretch- en mobiliteitsoefeningen, do Interval 4x3m, za Langeafstandsloop 50m, volgende week ma Interval 2x4m, wo rustig Joggen 30m en dan daarna vrijdag: DE 5,0K WEDSTRIJD!]

Diet Calendar Entry for 08 May 2019:
2214 kcal Activities & Exercise: Apple Health - 24 hours. more...

26 Supporters    Support   

Comments 
Spannend weer! Ben benieuwd :) En hoop op goed weer!!☀️🦋 Is echt een supergoed plan om doelen te stellen en hier op een gezellige manier, dus niet krampachtig, naartoe te leven! Bij mij begint zich langzaamaan een beeld te vormen; 65 kilo, puur aankomen in spier 🥴 Maar nog geen specifiek schema opgesteld! Gaat met stapjes maar het begin is er!!!😁 
08 May 19 by member: Sheilavanwijk
Super goed hoe je dat zo voor elkaar weet te krijgen, Respect! 😊 Mijn doel voor de komende weken is het sporten weer langzaam aan opbouwen tot minimaal 3 x 2,5 uur over een paar maanden. Is nu meer als acht maanden geleden dat ik volledig heb kunnen sporten, dus ik zal het weer rustig op moeten bouwen. Fysio is nu klaar dus het mag weer. 😄 Ik hoop sowieso dat ik ooit weer terug op het oude niveau kom, omdat ik na meerdere enkel en knie blessures niet heel goed meer kan lopen. Hoe ik er naar toe ga werken? Dat ga ik morgen met mijn trainer overleggen. 
09 May 19 by member: Dappere-Dodo
Ja! Sheila, haalbare doelen inspireren, geven richting, opwinding en gezond presteren zonder blesseren. Met elkaar meeleven verhoogt onderling blij beleven! 😇 Ik wens je wijsheid, plezier en daadkracht, vooral veel liefde met je kindje, balans in je huishouden en 'schema's' vloeien er wel omheen. 🤭 
10 May 19 by member: Vredehuis
inge, dank voor je respect: mijn plan gaat zeker niet vanzelf, vraagt veel volharding. Probeer wel meer plezier erin te houden door niet te grote, maar realistische doelen voor mezelf te stellen, die net een beetje draagbare pijn en vooruitgang geven. Fijn dat je fysio klaar is, en dat je langzaamaan weer kunt denken aan sporten. Ik dacht zo met een baan in de bouw zal 3 x 2,5 uur sporten wel een veel vragende grote uitdaging zijn, zeker als je ook wilt afvallen. Ben bereid om met jou samen doelen te stellen voor het langzaam opvoeren van belasting en belastbaarheid, dat een goede basis zal vormen in ook weer verliezen van wat eigen vetreserves. Hoe zou dat voor jou zijn? 
10 May 19 by member: Vredehuis
Bedankt vredehuis, ik heb u een persoonlijk berichtje gestuurd op de site. 😊 
10 May 19 by member: Dappere-Dodo
Inge, dank voor je pb. Heb je net geantwoord.😉 
12 May 19 by member: Vredehuis
Interval trainingen, heb er zo'n hekel aan, omdat ze de uiterste inspanning van hartslag vergen. Dat trainingsgebied is extreem uitdagend en vraagt daardoor karakter van doorgaan en volhouden. Veel gemakkelijker is het achterwege laten. Echter ze zijn zo nodig wanneer je jouw snelheid op de langere afstand wilt verhogen. Een kleinere interval leert hogere snelheid in korte tijd, een langere leert hogere snelheid langer vasthouden. Vorige week deed ik een 4x3m, vanochtend een 2x4m. In die snelle 3-4m komt zo snel en vaak de paniekgedachte langs om maar beter ermee te stoppen. Gelukkig heb ik volhard, en zie in het tempo een lichte progressie. De kunst zit in doseren. Of deze intervals voor de 5 km wedstrijd komende vrijdag voldoende zijn om binnen 5m per km te blijven? We gaan het zien, zo benieuwd ben ik wat erin zit en eruit komt. Het is mijn passie om anderen ook te motiveren en begeleiden stapjes vooruit te zetten. Een grotere, gebalanceerde belastbaarheid geeft zoveel levensplezier! Dat gun ik iedereen!! 
13 May 19 by member: Vredehuis
Wat super zeg Bas! Topper! En dat ga jij gewoon halen binnen die 25 min! Ik ga deze week beginnen met hardlopen via de app, hardlopen met Evy, met mijn vriendin. Morgen beginnen we.. Ben zo benieuwd! 
13 May 19 by member: D3N1S3.
Denise, dank voor het versterken van mijn zelfvertrouwen. Dieper zelfvertrouwen en het ervaren van een dagelijks gevoel van geluk is het resultaat van het overwinnen van uitdagingen. Evy, zal je ook uitdagen. Ze helpt velen luie lanterfanten op leuke landaard lopen! Fijn dat je vriendin meedoet! Lopen is een goed begin voor opvoeren van vitaliteit. Voor vet verliezen is meer nodig, dat vereist voor ieder een andere, unieke en persoonlijke aanpak. Juist daarover vind je van mij een pb in je postvak. Power to you! 
13 May 19 by member: Vredehuis
Over een paar uurtjes om 17:00 uur aan de 5K-wedstrijd-start. Voel me opgewonden, angstig en strijdvaardig tegelijk. Het weer en de temperatuur zijn goed, wel veel wind voor een wedstrijd. Ik heb de laatste dagen goed geslapen, geen slaaptekort, geen blessures, wel de laatste dagen gevast met kcal tekorten van 500. Dat is niet zo handig voor een wedstrijd, voordeel is wel een licht gewicht onder de 80. Net wel een flinke lunch gehad als 1e maaltijd. Voor de verandering wil ik een dynamische warming up doen. Normaal neem ik daar geen tijd voor en hobbel een paar minuutjes op rustig tempo vooruit. Vandaag wil ik een warming up doen met walking lunges, leg swings en mountain climbers. Merk dat ik meer aandacht ga geven aan dit soort randvoorwaarden: als een lekker warm en pittig gekruid broodje aan de start! Oefff, nu nog binnen de 25 minuten blijven.... go, go, go!!! 
17 May 19 by member: Vredehuis
heel veel succes straks. Zet 'm op! 
17 May 19 by member: claudet57
Dankjewel, Claudet, heb zo'n steun nodig! 
17 May 19 by member: Vredehuis
Succes Bas! Je kan het 💪💪 
17 May 19 by member: D3N1S3.
Dank je, Denise, hartverwarmend! 
17 May 19 by member: Vredehuis
De finish is in zicht! Eindsprintje hè 🏃🏼‍♂️ (17:24) 
17 May 19 by member: NB56
NB, ik zat er niet ver van af. Ben best tevreden met het resultaat: een minuutje vooruitgegaan, maar nog een halve tekort voor mijn doel. Er is nog werk aan de winkel. Mijn verslag lees je in de volgende post. Heel benieuwd naar jouw wedstrijdje vanavond. Laat even weten wanneer je het post. Wat is lopen leuk, hè!  
17 May 19 by member: Vredehuis
Het is idd van welke kant je het bekijkt. Ik zou zeggen je bent sneller dan de vorige keer en niet dat je tekort geschoten bent ;) Ik vind een halve minuut sneller lopen op de 5 km ook wel veel. Gun jezelf ook wat tijd om je doelen te bereiken! Het kan niet elke keer PR-tijd zijn. Bij mij ging het goed, ik moet vooral leren wat dieper te durven gaan geloof ik. Dat deed ik gisteren en voila, sneller dan de vorige keer. Morgen ga ik trouwens een trailrun doen, hoop dat mijn lijf daar ook zin in heeft. Loop jij ook trailruns of past dat niet in je loopplanning?  
18 May 19 by member: NB56
Trailruns, daar heb ik nog weinig ervaring mee, maar voel wel dat het in mijn passie kan passen. Ik houd van buiten zijn en natuur. Voor kracht en variatie zou ik die heel goed kunnen gebruiken, vooral ook heuvels. Op de natuurmonumentensite zag ik al uitdagende routes. Fijn dat jij het naar voren brengt. Ik ga er wat meer in duiken. Welke route ga jij doen vandaag? 
18 May 19 by member: Vredehuis
Sorry, ik had je reactie nog niet gezien. Trailruns zijn heerlijk om te doen. Je kunt het gewoon eens proberen met een kortere afstand. Wel de tijd loslaten hè en de genietstand aan 😉 
23 May 19 by member: NB56
NB, een hele goeie! De tijd loslaten en de genietstand aan: trailrun. Ik ga 'm eerst af en toe maar eens invoegen als warming up voor de tijdruns van mijn fitplan. Gouwe tip, dankjewel! 
25 May 19 by member: Vredehuis

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Vredehuis's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.