edithjarvinen's Journal, 25 May 2018

kirjotinkin tästä jo vähän. paino nousee nousemistaan ja ruotuun en pääse millään. on ollut todella masentava olo koko ajan. valehtelematta en ole syönyt kuin ehkä 10 kertaa kuukauden aikana kunnon ruokaa.. muuten menee vain herkkuja, leivoksia ja leipää... olo on epäonnistunut, kamala, ja itseinho on todella suuri. vanhempani ostavat kotiin todella paljon herkkuja ja niistä on tällä hetkellä todella vaikea kieltäytyä. olen ennenkin pystynyt syömään kunnolla ja terveellisesti, ja helposti pystynyt olemaan syömättä herkkuja, niin miksi se nyt on niin vaikeaa..? vaikka paino nousee todella paljon, ja ahdistaa, niin silti menen ja mässään mutakakkua, leipää ja muuta ihan järkyttävää kuraa. en muista koska olen painanut näin paljon. oloni oli niin hyvä kun paino oli 66 kilossa. olen ihan rikki. 😔

Diet Calendar Entry for 25 May 2018:
2329 kcal Activities & Exercise: Apple Health - 24 hours. more...

   Support   

Comments 
Onko elämäntilanteessa tapahtunut muutoksia? Monet asiat voi painaa takaraivossa ja niitä ei heti tunnista. Ei kannata liikaa stressata (helppo sanoa). Sanos porukoilles että jos viitsivät niin eivät osta herkkuja tai edes laittavat ne piiloon niin ei ole houkutuksia. 
25 May 18 by member: TomFiN85
Ne herkut ei tosiaan ole sun vanhemmille yhtään sen terveellisempiä ku sullekaan. Onko heillä paino-ongelmia? Samaa mieltä kuin Tom, ei niitä tarvi kukaan mut jos ei pysty jättämään kauppaan, niin pitäköön piilossa. He on kuitenkin vielä vastuussa sinunkin syömisistäs, niin pitäis ennemmin näyttää esimerkkiä. Kyllä mun lapset ainakin on motkottanu, jos liian usein on sipsipussia näkyvissä, kun he haluaa rakentaa salaatteja iltapalaksi, eikä sipsejä. 
25 May 18 by member: Fantsut
Hei, mä kävin katsomassa sun ruokapäiväkirjaa, niin yks asia mikä jo itsessään korjaisi tuota todella paljon, on se, että kiltisti vaan merkkaisit joka ikisen suupalan sinne. Hyvin suuri osa ihmisistä lopettaa sen roskaruoan tunkemisen napaansa siinä vaiheessa, kun näkee mitä se oikein "maksaa". Eli kun näet oikeasti, mitä ja kuinka paljon suuhusi laitat, yleensä sellainen hälytyskello alkaa soida ja loppu tuolle kuvailemallesi tunnemyrskylle tulee nopeammin.  
25 May 18 by member: Fantsut
Ruokapäiväkirjastasi en tiedä, oletko merkinnyt kaikki ateriat niinä päivinä, jolloin olet jotain merkinnyt. Mutta joka päivä sulla jää silti esim proteiininsaanti aivan liian alhaiseksi. Osaatko lukea ruokaostosten tuoteselosteita niin, että tiedät miten paljon proteiinia jokin tuote esim sisältää? Tähtää siihen, että saat noin 100g proteiinia joka ikinen päivä. Nyt tuolla on pääsääntöisesti noin 40g/pv, joka on aivan liian vähän. Sen lisäksi, onko mahdollista, että saisit vanhemmiltasi ruokarahaa, jolla hankit itse itsellesi ravitsevammat eväät? Iän puolesta saatat kohta muuttaa pois kotoa, ja on ensiarvoisen tärkeä taito osata ostaa ravitsevat eväät itse. 
25 May 18 by member: Fantsut
Ja jos tuntuu kaikki liian vaikealta muuttaa kerralla, niin ota vaikka 1 ateria haltuun ensin. Aamupalasta on hyvä aloittaa. Kun jokaisen päivän on aloittanut *sääntöjen mukaan* ravitsevasti, on siitä todella hyvä siirtyä seuraavan aterian kimppuun. Harjoittele aamupalan kanssa vaikka useampi viikko ja kun se sujuu, otat välipalan tai lounaankin mukaan harjoitteluun. Loppujen lopuksi tavoitteena, että kaikki päivän ateriat on hallussa. 
25 May 18 by member: Fantsut
Fantsulta oikein hyvät ohjeet, tsemppiä sulle 👍🏻 Mulla itselläni mässäilemistä rajoittaa just se, et merkkaan ihan kaiken ylös. Tosin suunnitellusti jätän silloin tällöin merkkaamatta, mutta harvemmin. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tavan toteuttaa muutosta. 🤗 
25 May 18 by member: 711n4
Jos mahdollista niin voisit puhua tilanteestas ammattilaisen (terveydenhoitaja tmv) kanssa jos se auttaisi lievittämään tuota henkistä taakkaa. Tässä projektissa on myös tärkeää että on henkisesti oikeissa lähtökuopissa ettei kaikki kasaannu niskaan. Mä esim olen aivan mahdoton stressaaja ja rupean pieksemään itseäni henkisesti heti jos asiat ei mene kuten olin suunnitellut (osasyynä ylisuorittaminen). Nyt kun oon lähellä välitavoitetta niin oon enempi laittanut merkille sen että hoitaisin kropan lisäksi myös pääkoppani kuntoon (ahdistus, paniikkihäiriö ja lääkärin älyttömän arvion mukaan keskivaikea masennus) 
25 May 18 by member: mademoiselle.noir
Voisi olla helpompaa aloittaa/pysyä projektissa kun saa henkistä pahaaoloa lievitettyä. 
25 May 18 by member: mademoiselle.noir
Mä peukuttaisin tuolle 100g proteiinia/päivä, ja syö jo aamupalalla siitä 25 g. Pienet muutokset 😊👍🏻 
25 May 18 by member: Miss->S
Tee itsellesi palvelus ja hakeudu terkkarin/koulupsykan puheille. Ja noh, lopeta laihdutus, jos se aiheuttaa ahmimista tai mässäilyä. Keskity hyvään oloon, liikkumiseen ja terveelliseen syömiseen siten, että syöt varmasti riittävästi. Jos haluat laihduttaa, niin tutustu esim. Patrik Borgin uusimpaan kirjaan. Toivottavasti ei kuulosta siltä, että täti täällä saarnaa, mutta... mulla meni niin monta vuotta (ikävuodet 15-30) kamppaillessa ahmimisen ja laihduttamisen vuorottelun kanssa, enkä toivoisi sun tai kenenkään muun joutuvan sellaiseen limboon vuosiksi :-( menee hyvää elämää aivan hukkaan. 
25 May 18 by member: Sarivaara

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



edithjarvinen's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.