Fanni2013's Journal, 15 January 2024

Jos muuttaa paljon ruokatottumuksia uusiin ruokiin, niin miten olette pysyneet niissä?
En vielä muuttanut ruokia vaan vähensin määriä ja rajoitan aikaa milloin syön. Onko haasteellista pysyä uusissa ruokatottumuksia. Mietin siksi jos alkaisi aamuisin syömään puuroa, niin onko ”pakkopullaa” vai tottuisiko siihen ajan kanssa….

Diet Calendar Entry for 15 January 2024:
1753 kcal Fat: 70.07g | Prot: 61.03g | Carb: 216.10g.   Breakfast: Suklaakakku (Suklaakuorrutuksella), Maitokahvi, Kurkku, Salaatti, Paprika (Punainen), Kotimaista Keittokinkku, Oululainen Reissumies Tosi Tumma. Lunch: Feelia Makkarakeitto. Dinner: Makkarakeitto, Oululainen Reissumies Tosi Tumma. Snacks/Other: Piparkakku. more...

11 Supporters    Support   

Comments 
Mielestäni about mihin vaan tottuu, jos haluaa. Sitten se on vaikeaa, jos koko ajan psyykkaa ittensä käänteisesti, tyyliin "hyi kun on pahaa, tähän ei ikinä totu" ymv 🙂 Ja aikaa tottumiselle pitää antaa, joskus enempi ja joskus vähempi.  
15 Jan 24 by member: kriskaja
Mulle itselle ei kyllä mitkään radikaalit muutokset sovi, vähitellen kokeilua ja pieniä muutoksia terveellisempään suuntaan ja sellaisia ruokia mistä itse pitää. Isommat linjat merkitsee ainakin mulle enempi esim. ruokailun säännöllisyys. Esim tuon puuron kanssa, kokeile vaikka kerran pari viikossa sellaisella reseptillä mikä sopii omaan makuun. Itse tykkään isoista hiutaleista tehdystä pitkään haudutetusta kaurapuurosta mutta pikapuuroista en tykkää ollenkaan. Jotkut laittaa marjoja tms, itse tykkään ilman mitään tai voisilmän kanssa. 
15 Jan 24 by member: helituul
Mulla kyllä tuli aikamoinen ruokaremontti ihan vaan sen takia etten mitenkään pysty olemaan huutavan nälän kanssa entisen elämän syömisillä. Toisaalta mä olen aina tykänny kaikesta ruuasta ja ennakkoluulottomasti kokeilen kaikkea, että siinä mielessä homma oli helppoa. Ehkä on tiettyjä ruokia joskus vaan ikävä. Niitä sitten saa vaan vähän harvemmin. 
15 Jan 24 by member: Ellallaalaa
Hyvin tottuu, kunhan ei yritä muuttaa kerralla liikaa tai väkisin. Ja makutottumukset muuttuu myös esim. sokeri- tai pikaruokakoukusta irti pääsemisen myötä. Ajan kanssa alkaa todennäköisesti tykätä ihan uusista ruuista ja kaivata jopa outoja juttuja 😂 (itse aloin taannoin mm. tykätä raejuustosta vuosien inhoamisen jälkeen ja himoitsen usein puuroa 🤯) 
15 Jan 24 by member: L33nuliinu
Mä oon hiljalleen muutellut syömisiä tosi kasvispainotteisiksi. Joskus tuntui, etten ikinä pystyis luopumaan lihasta ja juustosta 😅 Nyt oon muutaman vuoden kuluessa muuttanut tottumuksia niin, ettei varmaan tekis yhtään vaikeaa loppua eläinperäisistä kokonaankin. Kaikkeen tottuu, vanhojen suosikkiruokien tilalle tulee uusia. Kunhan ei tosiaan tiputa puolia suosikkiruoistaan kerralla ja sit kärvistele niitä kaivaten. 
15 Jan 24 by member: AinaKui
Helpointa on aloittaa lisäämällä, ei vähentämällä. Lisää kasviksia ja hedelmiä runsaasti, joka aterialla heviä mukana. Siinä huomaamatta vähenee huonot optiot lautaselta. 
15 Jan 24 by member: Hannamartsari
Kyllä tottuu. Jotain vuosia sitten en olisi voinut kuvitella syöväni kaurapuuroa, mutta nyt se on suurta herkkua😊. sellainen sanonta on, että nälkä on paras mauste. Jos illalla on nälkä ja syö vatsan täyteen kaurapuuroa niin siitä vaan alkaa tykkämään 😉 
15 Jan 24 by member: ansk79
Lisää, älä vähennä. Kasviksia vaan joka aterialle 200-400g nälän mukaan, ja sitten se muu ruoka siihen lisäksi.  
16 Jan 24 by member: jenduline
Puuron voi syödä aamulla tai illalliseksi. Ei paha kumpanakaan aikana Itse syö nykyään illalla. Toimii maha hyvin ja saa kuituja. 
16 Jan 24 by member: Tjkrock68
Jos puuro tuntuu pakkopullalta, niin kannattaa kokeilla tuorepuuroa. Se voi mennä halpommin alas ja jotkut ovat ainakin siitä oppineet tykkäämään. Itse olen jäävi kommentoimaan, kun oon aina tykännyt puuroista (paitsi neljän viljan) 
17 Jan 24 by member: kaino76
Puuron maussakin on valtavan iso ero siinä, tekeekö puuron maitoon vai veteen. Samoin ravintosisällössä 
20 Jan 24 by member: UusiMä
Olen aina tykännyt puuroista. Nykyään lisäilen puurolautaselle kreikkalaista jogurttia (2%Lidl) +marjoja/ hedelmää. Joskus olen ottanut kaurapuuron evääksi työkavereiden ihmeteltäväksi broileri lisukkein😉 
20 Jan 24 by member: Kuunkääntäjä
syön joka aamu puuron, maidolla ja raejuustolla sekä omenasoseella. Hyvin maistuu, monta vuotta menny. joskus kun on hotellissa niin sitten muuta... välipalaksi olen monta vuotta syönyt rahkaa ja ananasta, vähän reilu 300 prk vuodessa ja sekin on menny ihan hyvin. mutta tänä vuonna luovuin siitä ja vaihdoin profiiliin ja banskuun. niin ja puuro menee nykyisin myös iltapalalla 🙃 
21 Jan 24 by member: wolverine73fi
Mä jouduin opettelemaan puuron syömistä. Eka maistui todella pahalle mut nyt ihan ok, ei valittamista. Kyllä tottuu ajan kanssa. 
22 Jan 24 by member: July_♡

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Fanni2013's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.